Bredden

- En ny stadsdel växer fram

För hyresgäster

Om Bredden

Förvandlingen av det gamla Infra City
Mycket spännande håller på att hända, den älskade del som många idag känner till som Infra City är under stor förändring. Det planeras att byggas 1 800 byggnader i form av lägenheter, skolor, konsthallar, parker och mycket mer. Om allt går som planerat kommer den nya stadsdelen – Bredden – vara klar 2030. Infra City i Upplands Väsby har varit känd som en relativt tyst stadsdel, där sorlet försvinner i samband med att kontoren stänger. Detta är någonting som kommunen vill få ändring på, de vill skapa en levande, hållbar och funktionell stadsdel som ska binda ihop Bollstanäs bebyggelse.

Säg hej till den nya Bredden
Bredden är faktiskt det ursprungliga namnet på just detta område även om Infra City kom och satte namnet i skuggan under 70-talet. Nu när det planeras att göra om Infra City i Stockholm till en riktig stadsdel känns det inte mer än rätt än att gå tillbaka till det namn som området tilldelades från första början. Målet med det nya Bredden är att utveckla en bättre stadsdel för de invånare som lever och befinner sig där, samt dra in nytt liv utifrån. Området har dessutom alla möjligheter att bli en attraktiv plats för alla typer av människor. Med närhet till natur och sjöar i kombination med utvecklingen av det sociala och funktionella klimatet finns det många anledningar till att både besöka och även stanna. Snart kommer Bredden bli så mycket mer än bara en plats att vistas på – det kommer bli ett hem!

Bredden skjuter i höjden
I nya Bredden ska det vara nära till allt – till natur, sjöar och grönska men också till restauranger, butiker och ett smartare och socialare liv. InfraCity är redan idag en populär företagspark och handelsplats med ett välbesökt hotell som varje år har hundra tusen gäster. Därmed finns det en utmärkt grundsten att bygga vidare på, mot en stadsdel som lever dygnet runt, där inkluderande arkitektur och bostads- och hyresrätter för tusentals boende låter både naturen och människor får ta plats.

Plats för hela livet
Bredden ska bli mer än en stadsdel – det ska bli ett hem. Därför vill vi bygga med människor och miljö i fokus – och lämna trafiken utanför. Vi tillgodoser grundläggande behov av boende, kommunikationer och handel men ger utrymme till de saker som berikar livet: vacker arkitektur planerad så att det finns plats för att ströva, mötas och umgås. Med avsatta ytor åt mindre lokala aktörer för att skapa ett dynamiskt utbud av kultur och handel.

Hjälp oss bygga Bredden
Det tar tid att bygga en ny stadsdel – vi planerar att vara färdiga med nya Bredden till 2030. För att göra den resan smidig ska vi göra vårt yttersta för att inte störa befintliga verksamheter och hålla alla berörda parter uppdaterade och involverade. Dessutom vill vi ta hjälp av dig som bor, arbetar eller är engagerad i trakterna för att göra det bästa av Bredden. Det kan handla om allt från att hjälpa oss döpa en gata till att föreslå om ett grönområde gör sig bäst som idrottsplats eller park. Här kan du delta i utvecklingen av Bredden!